Sunday, 5 January 2014

kad merah ke 3

Salam....

Selamat tahun baru semua...baru terhegeh hegeh nak ucap selamat...dah basi pun....sakan ckp nk cerita pasal baby dlm perut lepas n3 makeover almari tu..tp hampeh......korang paham2 je la...janji org yg kadang2 larat dan kadang tak larat ni susah nak pakai..hehe...ececece.....padahal malas....

Ok..isnin lepas saya dah p buka buku merah ke 3...yahoo...dah ada 3...seronok sgt....ntah apa2kan..tu pun nak kecoh...org dah 6 and 7 kad pun rileks jerk...sy pun tak paham kenapa seronok sgt...maybe sbb nak tengok keramian ank selepas ni kot..tu jadi syok sendiri...miahaha....

Mcm biasa la..p bukak kad ni kat klinik kesihatan kajang...kalau dulu jauh sikit dr rumah sewa...sekarang klinik kesihatan tu dlm 500 meter je dari rumah ni....tp lama menunggu sama je...tak pernah berubah..berejam tu pasti...setakat tunggu sejam tu mmg tak la kan...ntah apa yg diaorg periksa pun tak tahu la...sabar je la....

Saya ni walaupun masuk ank ke 3, peel bukak kad lambat mmg tak boleh elak...bukan sengaja tp awal2kan alahan teruk..nak bgn n mkn pun tak larat, inikan nak tunggu berjam jam kat klinik kesihatan..mmg tak akan la....so kesimpulannya kene tegur la bt kali ke 3..nurse tu bukan marah la..dia just inform..ln kali dtg awal...saya pun angguk je...senyap..jgn byk soal..diaorg pun bt kerja diorg kan...benda baik jugak...saya je ambik mudah..tu yg time pregnantkan ikhlas doc kalut mintak kad merah sebb kene tahan wad....nak catat kot..saya selamba ckp tak bukak lagi..hikhik...so dlm kad merah ikhlas mmg tak ada la rekod yg saya pernah kene tahan wad sbb alahan terlampau teruk smp kurang air dlm bdn..

Tak pe la..benda dah lepas..try nak janji ngan diri bukak kad merah awal utk ank ke 4..amboi...berangan tu..yg ke 3 tak kuar lagi....kan kata nak ank 12...hehe...

Alhamdullilah...pemeriksaan kali ni semua ok...hb rendah yg paling merisaukan pun ok la buat setakat ni..11 bacaan hb...tak adala tinggi sgt kan...tp masih selamat la dr kene berulang 2 minggu sekali mcm time sofia n ikhlas dulu...saya ni ada anemia pregnancy...tu yg agak risau...

Time bukak kad ni...benda yg paling menarik perhatian saya ialah berat bdn...hikhik..perbezaan berat bdn ikut minggu bila dibandingkan dengan kandungan sebelum ni....ok...jom tengok

Kakak...mula buka kad minggu ke 16-berat: 45.2kg
Abg teh...mula buka kad minggu ke 17-berat: 54kg
Adik...muka buka kad minggu ke 15-berat:54.5kg

Paling awal bukak kad kali ni tp berat bdn paling top..hehe..patutla mula2 nurse check perut cakap perut saya ni dah mcm pregnant 20 minggu..dia berkali tanya betul ke tarikh yg saya bg...rasa mcm tak silap dah kot...saya p scan sendiri hari tu pun doc ckp tarikh due dlm scan  tak lari jauh dr tarikh due yg kira manual ni...disbbkan tak puas hati, doc scan lagi...dan hasilnya betul tarikh period terakhir yg saya bg tu...ala..perut dah besar..ank ke 3 dah pun...nak ckp perut i besar la tu doc ni..hehe.....

Apapun....doakan saya dan baby sihat ye....tak sabar nak menanti kedatangan ahli baru thn 2014 ni..lambat tengok baju baby terasa nak beli..padahal baju abg n kakak dah 2 bakul besar...ishhhhh...zaman jimat ni..kene beringat...


1 comment:

  1. Nape tag ijau??? Sbb history anemia pgnancy ke????

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...