Wednesday, 10 April 2013

Dekorasi rumah

Salam....

Hampir 1 tahun 4 bulan kami tinggal di rumah sendiri....Banyak lagi ruang2 di dalam rumah yang belum sempurna deko nya...tp dah duduk rumah sendiri ni slow motion pun tak apa kan..yg penting buat sikit2 lama2 siap jugak...masalah utama adalah budjet and perasaan yang tak pernah puas...bila dah ada yg ini, terasa nak tambah yg ini..ada je yg tak cukup..ish..nafsu betul....korang2 yg follow blog saya ni agaknya dah bosan tengok dekorasi yg sama je....kalau berubah pun sikit bebenor...tp saya nak tempek juga gambar deko ni..sekadar suka2..haha..masih menunggu duit jatuh ke riba utk mulakan projek bilik tetamu, master bedroom, bilik sofia dan garaj kereta...bila la tu agaknya kan..yg dah di deko sikit2 ni pun perlu byk lagi budjet yg kene keluar....akhir2 mimipi je la agaknya..hehe...



RUANG TAMU





RUANG MAKAN





RUANG SANTAI KAMI + RUANG STUDY SOFIA






RUANG TEPI TANGGA






DRY KITCHEN







OUR LEPAK SPACE








WET KITCHEN








FAMILY HALL








BILIK ANAK BUJANG KAMI








TAMAN MINI KAMI







KAMI.. KENE BERLIMA JUGAK NI..BARU BERTAMBAH REZEKI ALLAH...HEHE

checklist deko2 akan dtg:
1)bilik sofia
2) bilik tetamu
3) master bedroom
4)garaj kereta

:).

11 comments:

  1. suke tgk ,sbb saya tak pandai hiasan2 rumah ni....sedey..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala deko biasa2 je doc....time ada idea and mood.....dia bukan dtg tiap2 hari..tu kadang2 update pasal deko tenggelam timbul je..hehe....

      Delete
  2. terima kasih gan atas infony, sangat membantu. salam kenal dan salam juga buat rekan2nya gan.

    ReplyDelete
  3. Cantik dekorasi rumah. Moden kontemporari kot temanye ye? Rumah semi d ke teres dua tingkat? Boleh cedok2 idea ye.. Sudi2kan ke blog saya. nurzistayhealthy.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Wah bagus sekali kok rumahnya. Anda pandai sekali mendekorasi rumah. Salam kenal dari Indonesia

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas informasi yang sudah disampaikan salam sukses selalu

    ReplyDelete
  6. 2madison.com support indonesia designer & crafter :)

    http://www.2madison.com/

    ReplyDelete
  7. Terima kasih atas perkongsian..

    ReplyDelete
  8. Menarik deco di tepi tangga tu...berkenan rasa:)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Mama, keren banget dirimu sangat kreatif sekali...nice

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...