ANAK MAMA MANJA
email: manja_lolok@yahoo.com

Sunday, 14 July 2013

Langsir ruang tamu

Salam....

Ini dia perubahan terbaru diruang tamu.langsir je pun...

Pemilihan warna langsir kali ni ialah coklat gelap + warna krim..saje pilih 2 kombinasi warna...nampak terang and luas ckit..kalau ambil warna coklat gelap je semua, risau gelap  plak rumah..alah...mcm la warna hitam sebelum ni menampakkan ruang terang and cerah sgt kan...hihi..apapun, sy mmg suka warna2 gelap ni..so warna2 gelap mmg tak dpt lari dr pilihan saya..

Langsir je yg baru..yg lain masih sama kecuali adalah saya ubah sikit kedudukan pasu.... Nak menampakkan kelainan la konon..huhu...tak lain pun kan..

bercerita pasal warna...saya ni tak pandai sgt nak match kan warna2 ni...asal sedap pada pandangan mata saya dah kira ok..tp selagi tak sedap mata saya memandang, selagi tu saya akan cari idea ubah dan ubah smp la saya rasa puas hati...actually pemilihan langsir yg hitam dan bercorak kelabu yg dulu tu tak lari pun dari konsep feature wall saya...tambah plak warna karpet yg warna kelabu beserta 3 biji bantal kecil atas sofa yg juga bewarna kelabu...so mata saya nampak mcm ok sgt dah...mata korang tak tahu la..hehe

Utk langsir yg baru ni plak, saya ubah sikit selera...langsir coklat gelap tu saya beli sbb saya rasa mcm boleh match dengan warna sofa saya..kombinasi warna krim plak saya ambil sbb saya rasa cantik..haha..tak tahu sbb..miahaha...maybe sbb wing chair yg warna krim tu kot..wing chair ke hape nama dia ek..lantak la..hihi..

Karpet kelabu beserta bantal kecil 3 biji yg warna kelabu atas sofa saya kekalkan sbbnya, saya masih tak boleh nak lari dari konsep feature wall yg warna kelabu..risau janggal plak bila buang warna ni..bantal pink 2 biji atas sofa tu saje je saya letak sbb terasa warna tu adalah warna kontra yg menaikkan lagi seri ruang tamu ni..cewah.... Pandai2 je kan..actually bantal pink ni saya cuba nak matchkan dengan warna pelapit kerusi meja mkn saya..maklumla ruang mkn saya bersebelahan je ngan ruang tamu..

Last saya ubah kedudukan pasu2.. Saya just letak pasu2 yg daun2 hijau dan buluh2 hijau je... I like green.. Hijau tu sejuk pada saya..


Simple je langsirnya..beli kat kamdar je..







8 comments:

  1. cantek n look modern..

    umah cikhani pun coklat n cream..
    but cream is for day curtain.
    coklat for night curtain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..langsir coklat n cream nampak ruang luas sikit berbanding langsir hitm n keabu sebelum ni

      Delete
  2. nak tanye.. mahal x buat lampu ruang tamu camtu?? :)

    ReplyDelete
  3. cantik cara curtain tu disusun!!! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...