Wednesday, 14 May 2014

tirai or bidai di bilik anak2

Salam....

Fuh..berderet n3 tertangguh....kadang2 dah tak kuasa nak meng update n3..huhu...ni pun duk sebelah si ikhlas yg baru lepas mengamuk sbb tak bg kakak dia pakai sweater kakanya sendiri...korang paham??? Haha....mama dia pun tak paham...miahahaha...apapun kakak n abah si ikhlas ni dah selamat bertolak p kerja n sofia p sekolah seperti biasa...saya n ikhlas je duk bersenang lenang atas tilam ni....jgn jeles..i kerja ptg..hehe...

Ok...kembali pada tujuan asal....mulanya saya p terjah nilai 3 utk survey brg2 kawin adik..ni dah berlaku 3 ke 4 minggu lepas..haha....dah hampir sebulan noora oi...kecoh nak cerita lagi...nak di jadikan cerita...tgh2 syok survey brg2 kawin, ternampak la plak tirai yg sama mcm saya letak kat wet kitchen saya...terus dtg idea nak letak bilik ank2....sbb terasa simple n kemas pasang tirai berbanding pakai langsir fabrik di bilik ank2...lg pun tirai ni ada 2 fungsi..boleh nak block cahaya n boleh pusing utk dptkan cahaya...so apa lagi, operasi tawar menawar pun bermula....

Saya pilih tirai yg 4 kaki lebarnya sbb tingkap 2 panel kan...harga yg tauke kedai nak bg rm180 utk satu tirai...alahai..mahal la wei...nak beli 2..dah jadi rm360..lagi pun beli yg dkt wet kitchen dulu pun baru rm150 satu...yg lebar 5 kaki plak tu...tak puas hati lagi..mintak lagi kurang..dari rm180 ke rm150..past tu rm140..past tu rm130...past tu rm120...last2 sy dpt rm115..hahaha.....yg ni last price...penat tawar menawar ni tau...terus angkat 2..rm230...hah..jauh kan beza dari harga asal...nak hidup pandai2 la kan...

Hasilnya ialah....

Ni di bilik sofia..tirai ni di tutup dr masuk cahaya
Ni plak bila buka....


Ni utk bilik ikhlas

Perbezaannya???? Saya rasa ruang bilik lagi nampak luas bila pasang tirai berbandig pakai langsir fabrik..senang cuci...utk bilik ank2 kecik saya ni mmg sesuai sgt2..puas hati n tenang fikiran..hahah...

Jom tengok perbezaan sebelum n selepas...

Sebelah kiri yg sebelum n sebelah kanan yg selepas...lagi kemas kan..
Ok la..tak leh lama2 ni...kerja2 rumah byk menanti sebelum bersiap p kerja..insyaAllah kalau mood rajin dtg, esok nak citer2 pasal little caliphs sports day..

4 comments:

  1. lebih kemas & praktikal.
    sy guna kat dapur

    ReplyDelete
  2. best price tu... kalau dekat nga nilai kan best.. ina tempah satu sebelum ni.. mahal sangat RM350 tuk satu tingkap 2 panel.... xtau nak cari mane kat kelantan ni. adehhhh. apa pun mmg kemas dan lebih praktikal pakai bidai cam g2 kan. :-)

    ReplyDelete
  3. pakai bidai lebih kemas kan..:)

    ReplyDelete
  4. teror nya menawar..!!!! sampai ley dapat harga jauh lagi murah....pheeww...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...