Friday, 18 May 2012

Cepatlah berakhir

Lebih kurang seminggu lagi dah nak cuti pertengahan tahun. Semestinya sudah tak lama hari2 ceria nak bermula. Beban kerje boleh dikurangkan sikit.. Sikit je la coz dlm cuti pun kene mark paper what? So tak ada istilah cikgu tak bekerja di hari cuti.. Key in markah online lagi.. Kelas tambahan lagi if ada nama tersenarai.. Alahai.. Tp tu semua tolak ke tepi dulu.. Yg penting tak payah p sekolah.. Duk rest n luang masa ngan family.. Mark paper tengok mood la.. Yg penting smp masa pulun mark smp muntah.. Hikhik

Walaupun gembira cuti dah menghampiri, tapi kadang2 tak sanggup nak menghadapi minggu akhir sebelum cuti...

Pertama.. Exam dah bermula.. Bukan merungut sebab kene mark paper tp letih ngan tugas setiausaha peperiksaan..kene siapkan jadual pengawasan guru sepanjang exam, bt relief cikgu tak hadir, urusan soalan2 exam, urusan budak wakil sek nk ambik exam n yg paling saya tak suka kene berurusan dgn bos yg byk
Songeh..

Saya akui, setiap kali exam saya rasa saya la org yg paling busy.. Di sek tak
tahu nk ckp peningnya.. Dirumah plak , busy ngan ank2 n kerje rumah tangga.. Tu kadang2 mcm tak boleh kawal perasaan.. Cepat sgt nak marah..kadang2 ada jugak terlepas kemarahan kat ank2 n suami.. Sori ye bang.. Sori ye ank2 mama.. Tp saya kawal juga.. Kadang2 nk marah sbb bos sedap je arah bt itu ini.. Kita dgn ank kecik lagi, rumah tangga lg, kerje2 kat sek lagi, tak cukup tgn jadinya.. Saya paling tak suka bila org arah2 bt keje2 yg mcm bodoh.. Benda senang disusahkan.....tp tu la, selagi kita masih org bwh, mmg asyik kene arah.. Geramnyer..ada gak saya melawan n tak bt, suka hati dia la nk ckp apa
...Bukan dia penentu rezeki saya pun.. Tp yg peliknya dlm tension2 semua keje settle n terurus dgn baik.. Haha...cepat2 berlalu..tinggal lagi seminggu.. Dah kesian tengok ank2..

Saya juga mengharapkan cepat berakhir minggu ni coz dah mula risau ngan stok susu yg dah tak ada dlm peti.. Stok susu beku tinggal 2 botol shj.. Ikhlas kuat menyusu skarang..saya tak sempat langsung bt stok beku.. Nasib baik stok harian mencukupi.. Cuti 2 minggu nak simpan stok beku byk2.. Leh cover stok smp bulan 8.. Tu tak sabar nk akhirkan minggu terakhir sek ni. Dah rindu nak tengok stok byk dlm freezer...


Lagi tak sabar berakhir minggu ni coz nak balik kg... Rindunya kat family di kampung.. Cepat la berakhir..........:(

2 comments:

  1. Salam Kenal....:)

    Blog yang menarik...akak dah folo...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...