Friday, 3 May 2013

perkembangan bilik sofia

salam..

cuti hari pekerja hari tu sempatla kemas2 sikit bilik sofia..tak ada perkembangan sgt pun..just tambah2 deko sikit...jom layan gambar..

frame di pintu masuk...mulanya nak letak gambar and gantung dlm bilik tapi tak ada tempat yg dirasakan sesuai la plak..past tu dpt idea mcm ni..so teruskan je la kan...hehe..


jom masuk...


almari ni je yg ada dlm bilk sofia..hehehe..katil belum ada lagi..sebelah tu pintu bilik air..saya gantung tirai princess ...seronok bukan main la si kakak...

masih berfikir nak susun brg2 atas almari ni..nak kasi nampak lebih kemas...saya just letak al quran, surah2 yasin and buku2 iqra....ni kan bilik  mengaji..so letak semua kelengkapan kat sini..senang...dlm kotak bunga2 tu saya simpan cloth diapers...bila ntah nak bg si ikhlas  pakai...asyik bertangguh je..CD ni si sofia yg punya...

ni la tirai princess..belas2 hinggit je harga dia...satu lg perasan tak signboard toilet..ingat tak yg saya citer signboard toilet dlm bilik ikhlas???sah2 tak ingatkan....hihi..ni saya beli utk bilik sofia..gambar girl la kan..apapun toilet share..hihi..


pandangan bilik dari tingkap...just ada rak penyidai sejadah and  telekung sembahyang sofia..inilah ruangan solat and mengaji kami...

dinding yg telah di makeover


sudut yg lain plak...saya letak frame gambar sofia di dinding yg agak kosong mulanya..

saya letak sofa kecil, meja ABC beserta kerusi...abaikan printer tu..saya tumpang letak je...masih berfikir nak buat work station tp belum ada budjet..tu tumpang letak printer kat sini..hehe...meja ni selalu sofia guna utk buat homework bila dia tak sabar2 nak habiskan homework sebelum solat magrib..so saya biasa suruh dia buat kat sini sementara menunggu saya mandi sebelum solat..jadi byk guna jugak la meja ni....

ini je yg ada...letak la dulu kan..nanti ada yg lagi baik kita susun atur balik..hehe



9 comments:

  1. sofa tu comel!

    frame gambar tu comel!

    karpet tu pun comel!

    err geram tgk ni..;D

    ReplyDelete
  2. best,rasa semangat nak decorate juga bila tgk bilik sofia ni, tp masa je takde....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe....yg penting semangat tu ada..

      Delete
  3. Saye suke sofa kecik tu....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sofa ni dah 4 tahun usia dia aty..akak beli kat cavenzi..kebetulan ternampak time beli sofa rumah..so angkut yg ni sekali..tak silap dlm rm50..dpt murah sebab beli sofa ruang tamu sekalikan..kalau tak dekat seratus jugak kot price dia..

      Delete
  4. mspooh21@yahoo.com11 May 2013 at 13:43

    cantiknye frame gambar princess tuh? puan beli kat mana? ingat nak belikan utk hadiah anak2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat pasaraya billion je...:) waktu beli ni pun kebetulan jumpa...tinggal satu ni je..anak minat princess jugak ye..sama la ngan ank saya ni..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...