Monday, 29 April 2013

pesta buku PWTC april 2013

salam semua...

korang dah menjenguk pesta buku kat PWTC ke belum? kalau belum,jgn risau..p je....pesta buku ni sampai 5 mei ni..balik mengundi dan lagi nak p shopping buku..hikhik..cuti 1 mei ni pun masih ada peluang apa..tp saya 1 mei dah ada program lain..program apa??? tunggu...:-))

cerita kami semlm...keluar rumah dlm pukul 10 lebih...p mkn dulu  kat bangi..kami terus makan nasi..kira lunch terus...anak2 bukan main lapar lagi...selera la mkn nasi..apa taknya..pagi tu just makan roti and minum susu..saya lagi la lapar...minum air milo je segelas..dah la sebelum p kene kemas rumah bagai...mlm sebelum tu dah tdo lewat coz selesaikan lipat baju and iron baju2 dulu...penat usah ckp la...dah la sekolah ganti sabtu tu..balik masak lagi..sib baik ank2 tdo awal...boleh mintak tolong hasben masukkan markah SEGAK budak2..SEGAK tu apa? dah..tak payah tahu la...nanti rajin saya cerita..hehehe..saya ni selagi rumah tak kemas,jgn harap saya tenang bila keluar....asyik duk terfikir kerja rumah yg tak selesai...ganggu tau...jadi saya gigih jugak mengemas walaupun terkejar2 demi utk ketenangan saya..huhu..penyakit ke tu?? miahahaha...

sebelum p pesta buku, kami singgah p masjid india dulu..ada nak beli sesuatu kat situ? beli apa?rahsia..hahaha..tp sempat gak rembat tudung sofia kat situ..kalau p sini mmg tak tahan nafsu tau....rambang mata..tudung mcm2 fesyen...sedia duit je....saya ni duk berpuasa jela....budjet kurang bulan ni..kalau tak, mahu berplastik2 shopping...hahaha...3 jam lebih jugak merayau2 kat situ..lepassolat zohor baru p PWTC..dlm kereta,sempat la saya rakam video ni...nah ambik tengok...hehe..ala..ragam ank2 dlm kereta...



sampai PWTC dah masuk asar..so solat asar dulu...baru tenang nak memilih buku lepas tu kan...target saya adalah buku mengaji and iqra untuk ank2...buku2 bacaan lain tak fokus sgt...yg beli kat big bad wolf sale akhir tahun baru2 ni pun ada lagi tak terbaca...buku2 latihan utk sofia pun dah selalu beli....jadi kami byk round kat tingkat bwh je...bahagian buku2 agama..apa yg saya  beli???

set alfurqan beserta cd....rm25


flash card al furqan..rm12
buku iqra 1 smp 6...beli satu lagi...yg ada kat rumah ni dah letak dlm bilik sofia merangkap bilik mengaji kan..yg ni letak kat bwh..senang..tak payah bwk turun naik buku iqra ni..

last sekali,buku princess utk sofia...cantik kan..princess pakai tudung lagi..hehe...
ini je yg sempat dibeli...pagi ni dah mula guna set buku and flash card al furqan kat ikhlas..sofia sekolah...moga saya akn terus konsisten mengajar ank2 mengaji sehinggala merekaboleh menghafal al quran insyaAllah....moga usaha kita sama2 diberkati olehNya..amin...

4 comments:

  1. What's up mates, nice paragraph and fastidious urging commented here, I am actually enjoying by these.

    Also visit my page; mfortune casino

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...