Wednesday, 26 June 2013

Sakit gigi....seksa wooooooo...

Salam....

Jumaat lepas,dengan jayanyer doktor jaya cabut gigi i tau...Allahhuakbar....tak sakit langsung cabut gigi rupanya....kalau tahu tiap2 bulan p buat rawatan gigi...cewah...mesti menyampah if adik i yg doktor gigi tu baca..lg2 menyampah bila mak i yg baca....hihi...

Sebenarnya, saya ni penakut tahap gaban ngan doktor gigi..dah tua bangka ni pun kecut perut kalau dengar doktor gigi...tak tahu masalah apa..punyala takut ngan doktor gigi sampaikan sanggup tahan sakit tau..korang jgn tak tahu yg saya pernah pengsan time tampal or cabut gigi waktu sekolah menengah dulu..hah...jgn nk gelak k..hihi..malu je...cikgu pun penakut ngan doktor gigi...hihi...dlm kelas pongpang2 ckp pasal jaga gigi time mengajar bab nutrisi..sekali diri sendiri pun takut...ala..cikgu pun manusia jugak...

Ada satu gigi tu, saya sakit time saya belajar dkt upsi lg..lama2 gigi tu dah malas nak sakit kot..elok mcm tu je tp doktor jaya kata kene cabut dah gigi tu...bapak lama saya simpan gigi tak berguna tu..haha...

Ada lg dua tiga batang gigi yg kene tampal...ok doktor...saya dah tak takut...tiap2 bulan saya p ambik rawatan...nanti gigi i mesti sihat2 semuanya...

Yg gigi saya cabut ni ialah gigi no 5...gigi tepi yg kebelakang jugak la kedudukan dia...gigi yg mmg bekas tampal dr darjah 3..tampalan dia tercabut dlm 2 bulan lepas..ko tengok, punya la lama saya menderita sakit gigi...tahan wooo...korangpun tak sanggup jadi mcm saya kan...giler bodoh p tahan...dtg time sakit, ank pun rasa nk sepak...kepala ni rasa nk terkeluar otak...duk mkn antibiotik yg beli kat farmasi..ubt tahan sakit pun telan sekali la kan...dia okla seminggu dua, pasttu merana balik..

Sampaila minggu ke2 cuti sek..makan ubat pun tak jadi apa..gusi dah bengkak merah.. Ubat yg ada tak jln gak...last2 terpaksa, memaksa dan dipaksa p klinik gigi...ketar lutut ni kalah nk ambik examspm tau..ambik exam spm pun saya tak ketar mcm ni..nganga je mulut depan doktor, terus doktor ckp dah kene cabut..tp bukan time tu la sbb gusi bengkak tak boleh cabut...after 3 hari kene dtg balik..ambik ubat je la dulu...

Korang ingat senang saya nak set minda yg cabut gigi ni tak sakit..sakit kepala duk main ngan hati..hihi..bukan 3 hari tunggu nak cabut tu,..2 minggu plak br p cabut...penuh drama..alih2 bila p cabut punya la sekejap...giler duk tahan sakit..padahal cabut senang nk mampus..hehe..Moralnya, tak payah takut2 la..tak sakit pun cabut gigi..hehe...dah habis hutang n3 pasal kisah gigi....hihi



6 comments:

  1. aduhai...kesiannya menanggung seksa....saya time nak masuk u, semua gigi yang berlubang saya gi tampal sbb takut susah nak follow up kat U, beberapa batang gigi sekaligus saya paksa dokter tu tampal time tu jugak, sbb dah kesuntukan masa nak pegi daftar. nasib baik doktor time tu baik dan kebetulan takde patient, wp saya rasa saya amik masa lunch dia....hahaha...(doktor gg kerajaan tu)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora penakut la doc...rasa mcm beranak lagi berani dr p jumpa doc gigi..tp sekarang dah tak la..beranak lagi sakit dr jumpa doktor gigi..hahah

      Delete
  2. hi done follow u :)
    meh la singgah blog puteri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq coz follow blog yg biasa2 je ni...insyaAllah nant nora singgah blog erin

      Delete
  3. hahahahaha tu la nakut sgt.. kabo doh dop sakit kn..hehr

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...