Monday, 17 December 2012

Dapur

Tak ada apa nak cerita hari ni..tiba2 teringat dapur kecil ku..time2 bercuti di kampung baru rajin ingat dapur kan..hehe...sudah setahun usia dapur kecil ku...walaupun kecil tp saya amat selesa..mood memasak pun semakin rajin sejak pindah dapur sendiri..hehe...So cerita pasal dapur saya...

Pada mulanya dapur saya adalah berkonsepkan open kitchen...disebabkan saya kurang selesa dengan keadaan dapur yg direct boleh nampak dr pintu masuk utama, saya dan hasben setuju nak buat display cabinet seperti gambar di atas..boleh la letak brg2 hiasan..



Ni plak pandangan dr pintu utama...Saya letak 3 btg tiang bersebelahan dgn display cabinet


Ini dry kitchen saya..kabinet yg berada di belakang display kabinet..pandangan dr sisi kanan..


Ni pandangan dr wet kitchen

Ni tall unit di dry kitchen..berhadapan dengan kebinet dlm gambar kat atas tu..
ni pintu pemisah antara wet kitchen ngan dry kitchen



Dry kitchen ni tak besar tp saya rasa teramat selesa,syok sendiri..hikhik..ok..cerita pasal wet kitchen plak..

Ni pintu pemisah antara wet kitchen dengan dry kitchen


Fotile kesayangan saya


Singki

Pandangan hujung

Pandangan dr ruang mencucu

Ni breakfast table yg saya letak berhadapan dengan kabinet wet kitchen tadi.. Our lepak space....love it..

Pandangan dr ruang mencuci
<br />
ef="http://www.babycenter.com.my/a539867/what">Ni pintu keluar ke ruang mencuci dr wet kitchen...

Simple je dapur kecil saya ni..deko pun sendiri2,. Tak pandai sgt..yg penting i love my kitchen...syok sendiri lagi..hikhik







Posted via DraftCraft app

10 comments:

  1. salam..
    simple n nice decoration...kitchen cabinet kita same kaler la...seswai utk ruang yg kecik kan..saya suka tgk deco2 ni..tapi rumah saya tak ber deco pon..huhuhuhu...insyAllah ade mase ade bajet tringin jugak nk cantek2kan umah..

    ReplyDelete
  2. Wslm..kalau ikut hati semua nak bt kan....budjet je tak mengizinkan..

    ReplyDelete
  3. rumah awak cantik dan kemas...suka!

    ReplyDelete
  4. Tq....utk keselesaan ank2 jugak kan..

    ReplyDelete
  5. salam dear..meja breakfast tu custom made atau beli siap yek? klu beli, kat mana beli? nk cari gak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ketahanan dia camne ek? klu budak2 bergayut boleh ke? nk menumbuk2 atas tu blh?

      Delete
    2. Kukuh fizah..tp hasben tak guna skru yg dia bg...tukar pada wallplug and tanam dlm dinding...wallplug guna yg besi...kalau dah tukar insyaAllah ank bergayut or nak menumbuk ok je....

      Delete
  6. simple but nice...tq share deko rumah..boleh mengkretipkan diri lah lps nih..

    jom, lawat blog saya.

    www.sihatnatural.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...