Friday, 16 August 2013

deko2 ruang tepi tangga

Salam....

Ingat lagi tak saya ada cerita pasal projek cat dinding ruang menonton and ruang tepi tangga bulan puasa baru2 ni..saya pun ada buat n3 ringkas and ada letak gambar ruang2 ni..kalau ingat la kan..kalau tak ingat nah saya tempek gambarnya..

Dinding stor tu saya cat kelabu jugak..dulu dinding tv je yg warna kelabu..

Ok...gambar ruang tepi tangga plak...

Ok ni la dinding yg saya dah warnakan dengan warna kelabu.. 

Perubahan pertama..ialah saya dah tukarkan kipas pada tower fan di antara ruang pemisah antara ruang tepi tangga and ruang menonton+ruang study sofia..letak tower fan ni boleh jimatkan space sikit..kipas biasa tu besar sikit saiznya....yg ni kecik and comel...tak bahaya sgt...kalau kipas berdiri sebelum ni asyik jadi tempat ikhlas bergayut..risau...

kenapa letak tower fan? Padahal dah ada aircond n kipas syiling kan?..jawapannya..ruang ni jauh sikit dr kipas syiling...syiling plak tinggi..kadang2 bila baring kat ruang2 ni, angin tak sampai pun kat kita...so agak panas la..aircond plak tak kan nak pakai sepanjang masa kan...muflis la i kalau pasang aircond 24 jam..haha...tu yg letak gak towel fan kat sini..

Perubahan lepas ni ialah alih buai ikhlas tu..alih masuk bilik tetamu la sbb nak letak bench kat ruang tu...dah tempah sebelum raya hari tu..insyaAllah bench ni smp minggu depan...tak sabar k...tungguuuuuu perubahan selepas ada bench....

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...