Saturday, 3 August 2013

sampul raya

Salam.....

Selamat bercuti semua...mesti dah ramai balik kampung kan...jeles2...saya masih berkampung di kajang ni..hasben kerja lagi smp selasa..selasa ptg baru merasa nikmat balik kampung..mcm tak sempat je nak berbuka kat kampung saya tahun ni...singgah sekejap je..sahur sempat la kot...turn rantau panjang tahun ni..aduhhh...lambat lagi la nak menunggu puasa tahun depan....rabu tu sah2 berbuka rumah mertua coz pg2 lagi hasben kata nk teruskan perjalanan ke kampung dia plak...kita cuti awal, dia plak kerja lagi.....mood sedih giler...terima hakikat la noora oi...hehe...

Dah nak raya ni, antara benda penting yg nak kene fikir ialah duit raya...tak boleh tak ada...wajib tu...tak payah la kedekut sgt kan...sedekah kat budak2....raya ni budak2 la paling hapi..mcm kita zaman budak2 dulu...rindunya raya zaman budak2....tak payah fikir bajet raya..tak payah fikir persiapan raya..semua tersedia...yg fikir ialah nak kumpul duit raya...kira duit raya depan tv ramai2 ngan sepupu kat rumah tok..mlm tu main bunga api ramai2...p jln2 raya ramai2..org tak ada masalah rumah tangga la katakan..ada aku kisah je la ayat time kecik2 dulu...huahua.

Bila dah ada duit raya mesti la ada sampul raya kan...ni part yg agak tension tau....kita punya la beli sampul raya yg cantik2..harga pun boleh tahan...si budak2 ni buang mcm tu je..tak sempat keluar dr pintu rumah, diaorg dah campak siap2 sampul raya tu...duit je yg diaorg nak...jgn jadi sofia and ikhlas, sampul raya ngan duit2 raya sekali diaorg campak...tahun lepas byk sampul org bg diaorg hilangkan....haha...pening....tak tahu nilai duit lagi kot..mak pak dia plak bila dah sembang tak ingat dunia dah...sedar2 dlm kereta..bila tanya sofia..dia jwb tak tahu la...haha...tak ada rezeki....tp tahun ni sofia dah pandai nilai duit....dia tahu duit boleh beli itu ini...dia ckp, dpt duit raya nak beli mainan princess...haha..saya iakan ajer....dlm hati...tak adanya kakak oi...simpan dlm tabung haji..

Berbalik pada cerita sampul raya tadi....tahun ni saya tak payah nak beli2 lagi sampul raya coz ada student saya yg bg....150 keping+puluh2 keping yg dpt percuma time p shopping..lega...tak adala terasa sgt kalau budak2 nak buang depan mata kita pun..haha...almaklumla...cikgu ni bukan ada sponsor dr mana2 compony utk bg sampul raya free kan..lain la kerja bank...tp cikgu menumpang jugak dr mak bapak student yg kerja bank...haha...rezeki ramadan...tq thinish...:)



5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...