Monday, 5 August 2013

susun atur stor

Salam...


Ada hikmah jugak balik kampung lewat sikit ni...ada masa lagi nak mengemas rumah..almaklumla, time kerja mmg tak ada masa kan..terutama kalau nak kemas stor...bercinta nak mula...ni pun terpanggil nk kemas stor bila adik saya dan adik hasben tumpang letak brg2 diaorg sementara cuti sem..korang ingat cikit brg diaorg..byk wei...2 org punya brg..tambah2 brg org perempuan...lagi la...kalau tak kemas stor mahunya bilik tetamu crowded ngan brg2 diaorg je...

So hari sabtu semlm la, hasben kata nak p beli rak utk stor...apa lagi saya..nak la kan...selepas di kemas hasilnya amat2 memuaskan hati kami laki bini..hehe..terasa nk masuk stor je sokmo...dan yg paling best, brg kitaorg tak la byk sgt..separuh stor je...separuh lagi penuh ngan brg adik2 je..jom tengok hasil..

Ni raknya..kitaorg beli 2 biji..susun bentuk la sbb nak jimat space

Ni pandangan bila bukak je pintu stor 
Siap letak alas kaki panjang gitu..hehe
Pandangan dr ruang mkn
Ni rak tv yg hasben saya belikan time saya mula2 posting dulu..dr tak guna, hasben pasang balik and susun brg2..kemas la sikit disamping jimat space
Ni la brg adik2 saya...separuh stor k..nampak gaya saya mmg kene simpan space ni utk diaorg ler...
Serabut giler kan...time operasi mengemas stor

Sampah yg kami simpan selana ni..toy car tu tak la yer..hehe

Ni dia rak yg cukup membantu proses penyimpanan...harga rak rm75 sebiji...tak la mahsl sgt kan...kukuh pun ye...

10 comments:

  1. berapa harga rak tu ek? berkenan gakla nak beli rak camtu. Sekarang barang-barang semua letak atas lantai je. Makan ruang

    ReplyDelete
  2. Rumah saya pun pakai rak utk stor, lebih kemas dan tak susah nak masuk, compared sebelum ada rak...memang berguna dan jimat ruang kan...

    ReplyDelete
  3. umah kita takde stor...heee

    ReplyDelete
  4. Umh saya rak buat gak.diy je..elok utk simpn brg

    ReplyDelete
  5. mana nak beli rak tu..murahlah harganya? kat giant mahal harga smpi ratus2...please2 reply..nak cari jugak rak ni...

    ReplyDelete
  6. Saya beli rak tu kat satu kedai di kajang...dia ada byk size..yg ni yg kira size kecik jugak la...kedai ni bukan jual rak ni je tapi dia jual aksesori2 utk kedai...to kat hardware pun mcm ada jual rasanya..

    ReplyDelete
  7. salam sis, boleh tau x kedai kat kajang tu ktne? coz sy pn dok kajang and tgh cari tpt nak beli rak tu.

    tq.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...