Sunday, 15 July 2012

Idea deko rumah please....

Jom.. Bg idea nk deko rumah..kongsi idea baru berkembangkan.. Ni saya main hentam deko.. Jgn pening tengok gambar yg sekejap dapur,past tu ruang tamu, past tu tiba2 tangga.. Haha.. Saya pun tak tahu kenapa.. Semua ipad punya kerje.. Haha.. Naik bengong saya nk betul kan.. Tak boleh gak.. Last2 hentam saje la.. If pembaca blog saya ni nk share gambar2 deko rumah, nak sgt tengok.. Tinggalkan link ye.. Saya teramat minat deko rumah.. Tp saya tak pandai sgt.. Kot2 ada rakan maya yg leh share idea amat di alu kan.. Tp daya minat deko yg simple tp menarik.. Sesuai utk saya yg ada ank kecik2 ni.. Cewah.. Mintak idea.. Mcm ada org baca blog saya ni .. Haha






ruang tamu




\



ruang menonton tv




ni ada satu ruang kosong..saya hanya letak buaian si ikhlas n tikar..saje tak letak perabot coz nk bg ank bergolek2 n bermain di ruang yg lapang...tp camner nak kasi lagi nampak menarikcoz nampak terlampau kosong..paling hebat gantung buai tu..hehe.dah la depan pintu masuk..fail deko rumah..hehehe...apapun mengharapkan ikhlas guna buai sehingga umur setahun jerk....past tu leh cabut buai tu alih kipas tu ke dlm bilik...sementara tu bg idea sikit nk cantikkan ruang ni...hehe

tangga...camner nk kasik cantik ckit ek?



ruang mkn



dry kitchen
tirai pemisah antara dry kitchen n wet kitchen


 wet kitchen

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Cantik rumah..sy baru pindah rumah..brg pun masih byk lg yg perlu dikemas..nak tanya langsir awk tempah kt mana?blh share no cntc org tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.. Biasa jerk..bukan pandai deko pun..tu la..ada gak baca blog awak..umah baru siap kan...langsir tu saya tempah kat trg la..time tu saya cuti berpantang...so p tempah ngan mak kat kedai langsir kat trg... Mcm jauh la plak kalau awak nk p sana..yg langsir putih tu saya beli yg ready made kat kamdar..rasanya if awak minat patern langsir saya, leh kot tunjuk kat kedai yg awak nk tempah..mest dia boleh bt..kat nilai pun byk piilihan..Tp if awak nk gak contact no dia, nant saya try cari bil dia..mcm ada lg...

      Delete
  3. cntiknye akak..sy bru nk pindah..tgh mncari idea2 yg bernas utk hiasan rumah..nti senang2 jenguk la blog sy http://zuhriny.blogspot.com/
    boleh kita berkongsi hiasan... (^-^)

    ReplyDelete
  4. cantiknya rumah akk..jeles saya.rumah saya kecil

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...