Monday, 1 July 2013

Frame gambar ikea @ wet kitchen

Salam..

Seperti yg dijanjikan, saya update n3 after pasang brg2 yg saya beli kat ikea..lama jugak saya duk pusing2 kat bahagian frame kat ikea hari tu..ambik ni tak kene..ambik itu lg tak kene...sekejap masuk brg dlm troli..sekejap keluarkan balik...dah mcm org tak tetap iman bila memilih kat ikea ni...mula2 nak beli frame and gambar utk letak dlm bilik tetamu..tup2 p beli utk letak kat wet kitchen....aduhai....fening2 time memilih...



Ni dia hasil memilih...huhu...biasa2 je..tp rambang mata kat ikea tu sampai naik juling tau..





Pandangan jauh sikit





Ni lagi jauh snap gambar..abaikan pinggan mangkuk tu ye....

Dulu ruang ni saya gantung sudu and garpu yg seramik punya..tak sempat snap dah....awal2 dah bagi mak sbb dah rasa old fesyen...mak saya ni minat klasik2 lagi...bila saya kata tak nak, dia pun kata " dah tak nak bagi mak je, biar mak letak kat umah kat kampung". Saya pun tak tahu mana la mak saya tu nak letak sudu and garpu tu coz setiap sudut kat rumah saya di kampung dah penuh ngan perhiasan...haha..jgn tak tahu yg my mom ni pun suka deko mendeko tau....bak kata pepatah, mana nak tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..so jgn hairan ler kalau saya ni punya penyakit macam mak k....ahaks...jauh sudah melalut...ni kat bwh saya letak gambar ruang kosong sebelum saya gantung frame ikea tu...




Nampak tak bekas drill tu...3 paku berderet kat situ..tu la bukti yg sebelum ni saya ada gantung sudu dan garpu...huhu..ada ko kesah kan...

Kenapa saya pilih frame hijau?

Hah.. Sebab nak matchkan dengan sudut yg saya panggil " our lepak space" yg ada kat wet kitchen ni jugak...korang ingat tak sudut tu? Ni saya tempek kalau tak ingat...





Dinding ruang ni saya cat hijau..saje..bagi saya hijau tu sejuk...

Price utk frame ni?
Frame hijau rm21.90
Gambar rm 29.90
Total rm51.80

7 comments:

  1. Cun dn sesuai gmbr tu kat dapur..:)

    ReplyDelete
  2. salam sis, nk tny.. blind kat tingkapr wet kitchen tu beli kat mana? hrganya berapa? berkenan pulak, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli kat nilai...yg ni yg 6 kaki pjg dia...rm150 gitu

      Delete
  3. Salam tuan blog, nak tumpang iklan sikit ye...

    Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin, pemasangan bracket TV, PEmasangan kipas siling, kipas dinding, pelbagai jenis lampu, pasang frame, cermin, rak dinding dan sebagainya.... Untuk Kawasan Putrajaya dan area bersebelahan dengannya...

    Sila lihat blogspot saya untuk info lanjut: http://shower-heater.blogspot.com
    atau boleh hubungi saya terus di 0176431977 (Call / sms / WhatsApp)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...