Tuesday, 16 July 2013

Menu berbuka:::tomyam, telur dadar, sambal belacan dan ulam timun

Salam...

Menu 6 ramadan..


Ni je yg mampu saya sediakan ptg semlm...balik sekolah pukul 6 terus bersilat kat dapur..biasanya saya akan masak lauk utama sebelum saya p sekolah tp semlm kebetulan ada urusan bank pagi tu so terus decide masak lepas balik kerja...agak kalut sebab ada masa cuma 1 jam setengah utk siapkan semua juadah...tp alhamdullilah niat murni dipermudahkan...puas hati leh masak and dpt tapaukan lagi utk hasben sahur ( hasben shif malam minggu ni)..

 Menu 5 ramadan saya tak post pun kan....tak ada apa yg menarik..menu bazar ramadan...tak sanggup nak cerita...tak sedap k..beli sbb dah tak sempat nk masak hari tu..kuar p beli brg2 basah kat econsave...kebetulan ada bazar so nak mencuba la kan..beli gulai kawah, kerabu kaki ayam, kambing bakar, ayam panggang and mcm2 la..serius ckp, rasanya mcm lauk yg disediakan oleh org yg baru belajar memasak...adik saya yg ada kat rumah saya time tu pun kata bazar ramadan ni jual lauk ntah apa2.. Sedap lagi bazar ramadan kat um....fuh...tobat tak p dah bazar ramadan tu...menyesal tak sudah...:(....

Hari ni bapak mertua and adik ipar nak dtg rumah.. Menu apa ek? Duk pk2 lagi ni..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...