Thursday, 18 July 2013

Menu berbuka:: 7, 8 dan 9 ramadan

Salam...

Update menu sebelum telupa...

7 ramadan...bapa mertua, adik ipar dan mak saudara hasben datang berbuka di rumah..alhamdulillah sempat jugak masak walaupun agak kalut...
Menu: 
Singgang ikan
Hati lembu masak kicap
Budu
Ulam peria

Tak sempat snap pun..dah kalut sgt time tu...menu pun ngam2 siap pukul 7.30.. Hasben and family dia sampai rumah pun dah pukul 7.25 gitu..sampai je..terus hidang and berbuka..

8 ramadan.. Menu pun biasa2 aje..kari ikan bawal, sambal sotong dan ulam timun...yg ni lagi tak sempat snap..ntah apa yg kalut sgt hari ni saya pun tak tahu...nak kata kalut waktu masak tu ye la kan..lepas berbuka pun sama..smpkan naik solat maghrib pukul 8.30.. Timing buat mcm hari saya tak leh solat...hari 1st kot...terawih n mengaji pun ke laut semua..naik atas je, ikhlas dah meragam nak tdo..ngan bdn saya yg melekit tak mandi lg....rasa tak best betul mlm tu...Tak best bila timing lari ni..

9 ramadan, kehidupan dah kembali normal..jadual2 dipatuhi ngan elok..menu, nasi lemak and bihun goreng( utk ank2 yg tak mkn nasi lemak)....semlm mmg tak berbuka ngan ais..yes..bdn rasa ringan..nak beribadah pun jd tak lemau...perut tak rasa mengembang..hihi..snap gambar menu??? Maaf, betul2 lupa.:) 

Hari ni dah 10 ramadan...sekejap  betul..moga kita tak lupa utk tambahkan ibadah dlm kita sibuk membuat persiapan raya kan...peringatan utk diri sendiri yg slalu leka ni..


7 comments:

  1. Salam kenalan....
    Wah, rajin betul buat menu banyak2 nie...
    Apepun selamat menjalani ibadah puasa...semoga ibadah kita diterima Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga...tq sudi jln2 ke sini...

      Delete
  2. Jadi ibu berbuka pun kalut.tmbh lg kalau ank meragam..

    Berbuka dgn ais mmg tak sedap bdn..perut pun berangin je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..kadang2 ank yg nampak mcm puasa..haha..padahal..pagi, thari dah mkn tu..hehe

      Delete
  3. Rajin nguh arr mek noora ni masok...beruntung sofia n ikhlas...beruntung gk inche abang...kiter gok 3,4 hari doh dapur x berasap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat gane la pena...mmg kene masok gok..mknan kat bazar bukan bekenan di hati sgt....anak2 tak mkn pun kalau aku beli lauk2 kat bazar..lagi kesian..so masok la...hasben kalau shif mlm dia bwk bekal utk sahur...kalau beli bazar sah2 basi...jadi gigih la i masak k..hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...