Saturday, 13 July 2013

Menu berbuka: sup tulang dan kerabu sotong

Salam...

Ambik kau..ni dah 4 ramadan tp saya baru nak update menu 2 ramadan..berat nanang..haha...masakan simple je....maklumler kerja...asal masak....en hasben kata yg simple2 udah...

Sup tulang, kerabu sotong and sambal belacan

Ok ler kan..sup tu, saya masak pg sebelum p sekolah pukul 12.. Kerabu sotong and sambal belacan buat after balik sekolah...sampai depan pintu umah, terus buka tudung, lipat lengan baju and bersilat kat dapur..ikhlas pun saya heret sekali...mana nak berenggan bujang saya sorang ni..kakak plak, saya kerah siapkan homework kalau ada..kalau tk ada xtvt bebas..haha..pukul 7 lebih baru ler siap hidang..

Hari ni share resipi karabu sotong...sup tulang korang mest dah terer kan...

Bahan2

Sotong dlm 7 ekor 
Bawang merah 2 ulas
Cili padi 7 biji
Bunga kantan 
Mangga 1 biji
Limau kasturi 2 biji


Cara
1) potong sotong tu kecik2 kemudian rebus
2) hiris bwg merah, cili padi dan bunga kantan
3) past tu korang sagat mangga..tak nak letak mangga pun tak pe..tp saya suka
4) past tu korang gaulkan semua bhn2 td and letak perasa
5) last perah la air limau kasturi...

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...