Tuesday, 9 July 2013

salam ramadan

salam..

alhamdullilah bertemu lagi kita di bulan yg mulia ni..moga ramadan kita merupakan ramadan yg terhebat berbanding ramadan2 sebelum ni..moga kita sama2 dirahmati dan diredhai....berbunga rasa hati menyambut bulan mulia...


semestinya bulan ramadan ni bulan yg teramat sibuk tp bulan yg cukup bahagia dan selalui dirindui....jadual harian 80% akan berubah..tp saya suka..saya rasa seronok walaupun agak penat..maybe itu la rahmat nama nya...

sahur pertama malam ni hanya teman en hasben je...maghrib tadi saya dah start raya...haha....keciwa k....takpe..sabar2....ada hikmah tu...raya atau tidak, rutin tetap seperti org puasa jugak..bgn sahur semestinya dah tak bertemu katil dah pastu tu...lepas solat subuh kene siapkan sofia plak...hasben p kerja awal bulan puasa ni, so urusan hantar sofia p sekolah saya yg ambik alih....bila dah hantar sofia, ikhlas yg tdo nyenyak kene angkut sekali la..sah2 bila dah angkut naik kete matanya akan segar la...cabaran jugak utk sudahkan urusan mengemas rumah dan memasak sbb ikhlas bukan jenis yg letak depan tv terus senyap k...kalau dia tengok tv,saya pun kene tengok,kalau dia main,saya pun kene main,kalau dia baca buku saya pun mmg kene baca la kan..pendek kata suka betempek bujang senang saya sorang ni...segala kerja rumah dan masak memasak saya kene buat lepas dia tdo....bulan puasa plak masuksekolah awal...saya plak kene siapkan kerja rumah tangga dan masak lauk utama sebelum p sekolah...balik sekolah just masak2 sayur je la...dah terasa nak lap penuh tp moga segala urusan saya dipermudahkan olehNya..niat murni adalah nak masak setiap hari...boring dah beli2..sekali2boleh la kan..satu lagi niat murni ialah nak share lauk2 yg saya masak setiap hari..hikhik..kalau sempat ler...harap2 tercapai la kan....

ok la....salam ramadan.....selamat berpuasa dan selamat beramal...

7 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...