Tuesday, 22 October 2013

ikhlas bakal jadi abg cik...sofia kekal kakak penyayang...

Salam....

Letih n lesu usah ckp....masih lawan n terus lawan demi ank2 yg perlu perhatian...kalau ikut hati rasa nak tdo n rest sepanjang masa....tp tak ke mana jugak kalau buat mcm tu....ank2 kene diuruskan..rumah nak kene pastikan sentiasa kemas..kain baju...mkn minum..kerja hakiki lagi....argghhhhh....rasa nak menjerit.....tp ingat pesan mak,  Allah merancang yg terbaik utk kita...doa semoga kali ni kurang alahan teruk mcm yg sebelum ni supaya dpt uruskan rumah tangga..mungkin tak sesempurna time kita betul2 sihat tp sekurang kurangnya terjaga...yup..bila ingat kata2 mak saya cuba kuat..kesian tengok ank2...kalau warded mcm pregnant kan ikhlas dulu mmg agak kalut la nanti...

Erm...alahan bukan buat2 ye...ingatan buat org yg pandang sinis pada alahan ni...korang tak rasa korang mmg tak tahu...so jgn cuba nak kata ibu2 yg alahan teruk ni buat2 tak larat....ish...tak kuasa nak menipu...kalau boleh nak jlnkan kehidupan mcm biasa...nak sihat mcm org lain pregnant jugak...2 kali pengalaman saya mengalami alahan yg teruk..pelbagai sindirin sinis smp le telinga...buat2 tak larat la..saje la...menyampah tengok la...panas telinga dengar..tp sabar je la...siapa kita nk tutup mulut org kan...dlm hati cuma alhamdullilah......Allah lebih mengetahui...

Hahaha...belum lagi masuk main point tp dah explain pjg lebar...ala..korang pun dah boleh agak kan...kalau alahan apa lagi kalau tak pregnant kan....tak ada suprise sgt la...dah kali ke3 pun...hikhik...awal2 tu terkejut jugak la coz tak plan seawal ni....plan bulan 8 thn depan sekali bulan 10 thn ni dah pregnant....mcm kata mak la...semua kuasa Allah....terima ngan redha...ye kami terima dengan hati yg terbuka...bersyukur sgt2 sbb dah mengandungkan zuriat sendiri buat kali ke 3....mama dan abah syg adik baby ni sgt2 tau...membesar dengan baik ye syg..kakak dan abg cik pun tak sabar nk tengok adik baby....

Bila dah kali ke 3 ni, boleh dikatakan dah expert sikit la pasal dunia pregnant ni kan..dah pandai rasa perubahan pelik pada diri....pengalaman dulu lebih mengajar...so bila dah 3 hari lewat saya mmg tak teragak agak pun nak mula buat pregnancy test..memandangkan saya teramat2 rasa kelainan pada badan saya sendiri..dan hasilnya...

Double line....berpeluh tengok mula2...last2 bertenang dan gembira menerima..hehe..rezeki...


Test yg 1st ni mcm masih ragu2 la kan..ye la baru 3 hari lewat....time kakak n abg cik dulu tunggu seminggu lewat baru test...ni dah tak sabar dah eh...mmg rasa kelainan pada badan..sejuk panas tak menentu...pening2 lalat lagi...mcm dah dpt agak.....after seminggu lewat saya buat test lagi sekali....dan hasilnya......

Masih double line...
So...amacam...betul la tu kan..dah p beli folic acid pun...tp tak mkn2 lagi..tak plan pun nak buat test kat klinik bagai..tunggu minggu depan nak test lagi sekali coz pregnantcy test ada satu lagi tak guna..ni pun mcm dah sah2 je kan..kali ni cool2 je..tak ada nak heboh2 pun..hehe...bak kata hasben suprise..haha..suprise la sgt..ala..korang pun dah tak heran...dah no 3 pun...jap2 pregnant..jap2 pregnant...hikhik..bak kata mak sekali lagi..dah ada laki, tak pe la pregnant pun...susah apa...hahaha....

so plan kitaorg bila kandungan dah 8 minggu baru nak p klinik..tak buat test dah la..p scan terus...p test pun main puluh2 ringgit gak...baik scan terus..yg kat rumah ni pun dah byk kali test..huhu

ok la...doakan saya dan baby sihat2 selalu ye...moga saya kuat utk uruskan ank2, suami n rumah tangga walaupun dlm keadaan yg tak berapa nak sihat ni....rindu deko2 tp mood ke laut lagi ni.....


12 comments:

  1. alhamdulillah. semoga semua sihat & selamat. tak sabar nak tunggu 9 bulan lg...

    ReplyDelete
  2. Tahniah!
    semakin berkembang ahli keluarga....
    semoga selamat smua nya....Insyallah...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.tahniah ye..doakn utk sy jugak nk merasa pgalaman mengandung

    ReplyDelete
  4. Tahniah..moga mama nye trus kuat n sehat2 demi anak2 dan kluarga..insyAllah...

    ReplyDelete
  5. tahniah ye..syoknya..doakan saya juga..hehe.. =)

    ReplyDelete
  6. tahniah....:) moga cepat sihat

    ReplyDelete
  7. Tahniah! Semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  8. Alhmdulillah tahniah...sonok pegnan.. :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah my frenz... seronok gile bile dengar org lain pregnant, dlm hati ni bukan main nak la sgt nk pregnant... doa kan aku jugak yea... :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...