Thursday, 10 October 2013

tamat sudah mengawas pmr

Salam...

Semlm hari last saya mengawas pmr...rasa nak melompat gembira...boring ooo jadi pengawas peperiksaan..kalau paper yg sejam tu ok lagi la..kalau paper yg 2 jam terasa nak luruh biji mata ni...rela lagi masuk kelas mengajar dari jaga exam ni tau...tp namapun kami yg menurut perintah..so patuh la arahan...

Jaga exam ni letih..awal2 pg dah kene tercegat kat sekolah..mana leh lewat..benda ni kan serentak seluruh malaysia..saya ni plak jenis yg selalu releks2 lepas bgn subuh...almaklumlah mengajar ptg..bila sekali sekala kene pergi kerja pg mmg kalut giler ..nasib baik kali ni tak ditugaskan jadi pengiring ketua pengawas utk ambik soalan..kalau tak, lepas je azan subuh dah kene keluar tau..bilik kebal yg simpan solan pmr tu bukan dekat2..jauh jugak dr rumah saya ni...syukur tak kene mengiring..haha

Saya ni jenis yg buat kerja berjadual....pukul sekian2 saya kene buat itu dan ini...dan saya kene pastikan rumah saya kemas sebelum saya p kerja..siapkan ank2..bg ank2 mkn...main ngan ank2 juga ambik sofia dr sekolah...bila jadual saya bertukar, saya akan jadi tak tenang berada di sesuatu tempat...nak arrange balik jadual mmg susah bg saya..berpenyakit jugak saya ni tau..sebab tu saya jenis tak suka p kerja pagi sbb pagi2 saya mmg dah banyak kerja di rumah..haha...

bila balik dari mengawas, bdn saya dah penat..ko tahu hari pertama jaga exam saya kene jadi runner..mmg merana la hari tu..sakit urat2 bdn ni..dah la budak2 suka keluar masuk p tandas...ko ingat boleh biar mcm tu je ke..kene mengiring diaorg tau...penat naik tangga n turun tangga...hari pertama jaga plak tu, so urat2 bdn ni mcm terkejut... tiba2 di push kan...balik telan panadol sbb demam..haha...punyala hebat penangan mengawas..saya sorang je kot mcm ni...

yg paling tak best, smp2 je rumah, keadaan tak berkemas..ini tak lap..yg ni tak bersapu..kain baju bertimbun...mmg pening...bdn kita penat...ank2 nak kene tengok2 lagi..last2 abaikan semua kerja tu sbb dahulukan ank2..hasben plak leh la tolong sikit2..dia pun keluar kerja awal pagi n balik pun dah maghrib..nak tolong apa la sgt..tolong tapau lauk utk mkn mlm pun dah kira ok...haha...

Begitu la hari2 sepanjang mengawas exam...saya tak tahu la org lain mcm mana..tp saya mmg rasa tak best..haha..saya lagi rela p mengajar ank2 murid saya di sekolah dari p mengawas exam...biarla dpt claim pun tp tak dpt nak pulangkan masa saya balik...ngan kerja2 sekolah yg bertimbun lg...

ala mengeluh panjang lebar pun bukan dpt apa..haha...tak pe la..anggapla satu tanggungjawab kita kan...yg penting..im free now..thn ni dah last pmr..tak sabar nak jumoa kwn2 di sekolah...ok..chow dulu..nak p masak2 dah ni...

3 comments:

  1. dulu masa pmr, bila jatuh pen cepat2 cikgu pengawas kutipkan..terasa segan..

    ReplyDelete
  2. salam kenal. singgah sini terus follow. jom, kalu sudi singgah dan follow kita jugak... maceh >_<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...