Tuesday, 15 October 2013

weekend: tunaikan hajat ank2

Salam...

Tup2 weekend ni dah ada kat trg...hehe..alhamdullilah masih beraktiviti ngan ank2 di hujung minggu...selamat smp kampung halaman saya hari sabtu....seronok usah ckp la kan..ank2 lagi la...

Ok...nak dijadikan cerita, seperti biasa setiap hari saya ajar sofia membaca...so tiap2 hari si kakak ni baca "K is for kite"...ntah mcm mana sejak kebelakangan ni setiap kali sofia membaca, bila smp kat huruf k dia akan berhenti dan ckp " sofia nak main kite mama"..dengan pantas si adik plak menyambung " adik nak main kite gak"......hah sudah..hampir setiap mlm saya dpt order dari dua beradik ni...haha...

Saya ni fikir punya fikir mcm mana nak bg budak2 ni main layang2..nak buat sendiri mmg tak lulus la...kalau hasben boleh buat pun kat mana la nak main kan...akhirnya teringat pantai..biasa kat tepi2 pantai ada jual layang2 ni...angin pun kuat..senang nak naik layang2...so kebetulan minggu ni mmg balik kampung sbb nak raya haji jadi ambil kesempatan bwk ank2 jln2 kat pantai batu buruk..

Smp je sana dah tak pk panjang...tempat yg jual layang2 jadi sasaran..hihi...

Kakak dah dpt..princess la jadi pilihan..

Adik nak pilih yg mana ni ek?..hehe
Sebenarnya tak susah pun nak latih budak2 ni main layang2..angin mmg dah kuat..tak payah nak bersungguh terbangkan layang2 ni sgt...layang2 ni mmg dah ready nak terbang pun..just ajar ank2 pegang tali je..jgn smp terlepas sudah..sofia sekejap je dah boleh..adik pun sama..tp adik ni suka lepaskan tali...2 kali layang2 terlepas dari tangan..abah diaorg kejar mcm apa..haha...seronok kata sofia...

Best kan tengok ank2 gembira
Lepas main layang2..sempat gak melayan ank2 main pasir n jln2 tepi pantai...tenangnya rasa...lepas ni setiap kali balik trg mmg akan cuba cari masa bwk ank2 p pantai...

Time bersuka ria ngan ank2



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...