Wednesday, 18 September 2013

fotografi sofia & carseat ikhlas

Salam...

Cewah..fotografi sofia tu...bukan fotografi majalah pun...fotografi sekolah je...biasa la dah nak akhir2 thn ni kan...semlm ambik sofia dr sekolah, teacher dia dah siap2 tunggu depan pagar..just nak pesan pakaikan ank baju uniform sekolah esok..suruh beli skaf yang ada bunga2 sikit...makeup tak payah coz teacher yg akan make up kan...

Memandangkan skaf kepala sofia yg ada bunga2 byk yg dah patah dan ada yg ikhlas cabut bunganya, so awal2 dah msg hasben ckp nak p beli skaf bunga2 utk kakak mlm td...hasben saya biasala..ikut je la kerenah isteri yg ntah apa2 ni..sofia releks je, mama yg lebih2...abah dia lagi releks..haha...

So hasil semlm dpt la yg ni...
Pg tadi pakai la...
Selamat berfotografi la kakak ye...sekejap je masa...dr hantar sekolah just pandai menyanyi abc tp sekarang dah kenal pun setiap huruf...dah boleh baca sikit2 utk ayat2 simple...byk la perkembangan positif..moga kekal la kerajinan kakak ke sekolah ye...mama doakan yg terbaik utk ank2 mama..

Ok...habis citer kakak..now citer si adik...

Ikhlas dah setahun 9 bulan...tengok tu..org suruh senyum elok2 time ambik gambar, dia saje bt mulut mcm tu..
Si ikhlas ni dah ada peel baru...tak nak duduk dlm car seat...jenuh berperang ngan dia dlm kereta..masuk kete je mesti dia ckp "adik nak duduk blakang"..kalau duduk elok2 tak pe..ni lompat2..ish..tension bebenor nk suruh dia duduk diam..bg dia pegang pistol konon2 nk dia ralit main la kan..sekali dia berdiri and ckp " adik nk tembak kete tu"..pengsan...nak tergelak pun ada..kalau suruh kakak pegang mmg sakit la kakak kene ketuk ngan budak kecik ni..kakak leh larang mulut je la..sian kakak...ish...mcm mana nk buat bg duk diam ek?..last2 mama diaorg drive slow mcm kura2...lantak la org nak marah pun..yg penting kami selamat...tp drive laluan slow la kan...bertimbang rasa la jugak atas jln raya..jgn la ko slow tp ko masuk laluan laju...apa tak tension org yg follow ko kan..hehe...

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...