Tuesday, 10 September 2013

susun atur meja solek

Salam...
Kalau ikut turn, n3 yg seterusnya pasal open house 2013...tp hold dulu..bg laluan kat n3 susun atur...semata2 nak cuba nasib masuk GA kat bwh ni..


Ok..meja solek saya biasa2 je..mcm kat bwh ni gambarnya..

Simple je meja solek ni...se simple tuan dia bersolek..haha...
Apa ada atas meja solek ni..jom zoom sikit..

Tu dia..segala mak nenek ada..hehe...

Ok..brg2 atas meja solek ni mmg barang2 yg selalu saya dan suami guna kecuali frame and pasu bunga la kan..tu just perhiasan je..miahaha..kalau korang tengok yg ada tu minyak wangi, minyak rambut, daycreame, bedak, losyen and toner..tak lupa jam tgn...and satu lagi kotak hitam yg atas ada pewangi tu...actually susah jugak nak mengekalkan keadaan meja solek mcm ni..ikhlas suka sgt sepahkan...dekat setahun train dia..ambik ko..setahun tu...dia buang, saya kutip balik..dia campak, saya susun balik..alih2 dia boring..sekarang dah tak main sgt...haha...mmg kene sabar...kalau sorok dlm laci? Tak payah..laci tu tempat paling dia suka..bukak tutup tak tentu masa...sampai nak tertanggal pemegang laci tu..kalau korang masuk bilik saya and ckp kemasnyer..tu ilusi semata mata..haha...bila si ikhlas mmembuat susun atur..fuh...boleh menang kalau masuk GA...haha..tp tu la..bak kata mak saya...sabar..tu mmg perangai budak...kita train dia..ajar dia..insyaAllah lama2 dia faham...so bg saya susun atur mcm dlm gambar kat atas ni dah kira terbaik giler dlm sejarah meja solek saya bt masa ni..haha...

Ok...kalau tak simpan dlm laci? Saya simpan brg2 lain kat mana?

Ni la yg ada dlm kotak hitam yg saya mention awal2 tadi 
Ni brg2 yg penting tp jarang2 guna mcm ubat2...juga brg2 yg agak bahaya utk ank2 mcm kerongsnag yg tajam n kecik..ada jugak brg2 penting mcm bar kod hasben..simpan dlm ni tersorok sikit..kalau ikhlas main tak pasal2 tak dpt p kerja abahnya...hehe...

Kalau korang perasan dlm kotak hitam tu..ada lagi satu kotak hitam kecik kan...apa ada dlm tu? Jom tengok...

Kotak kerongsang..sumbat segala kerongsang dlm ni..senang kerja...
Dan kalau time rajin membaca terselit gak la sebiji dua buku atas meja solek tu..tp nak tamat baca mkn bulan k...haha...

Baca time rajin..hihi...byknyer tak rajin la...
Tu je alkisah susun atur meja solek saya...

7 comments:

  1. Cik hani pun br kms meja solek..hihikk

    ReplyDelete
  2. wahhh bagus2! usaha yg memberangsangkn! ada anak2 kecik mmg dilema nk ngemas kan..sekejap2 dia rombakkan balik..ha ha

    ReplyDelete
  3. Sesak napas tangok kekemasan ini.

    ReplyDelete
  4. x boleh jadi ni...kena balik kemas gak ni! hehehe

    ReplyDelete
  5. kemasnya.. tambah pulak munge tuh.. nak kena pi beli bunga jugak nih.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...