Tuesday, 10 September 2013

majalah harmoni:: selesai sudah fotografi

Salam....

Alhamdulillah....selamat sudah sesi fotografi dengan majalah harmoni...hilang sudah debaran...past ni lena sudah tdo..haha....kalau tak hari2 menyapu..bukan takat hari2..sehari berkali2 menyapu...lap usah ckp...vakum lagi la...kemas bagai nak giler...buang ini..letak ini...campak itu...susun sinun..haha...tak tentu arah...sofia tanya kenapa mama? Jwpn mama, ada org nak ambik gambar umah kita...sofia jwb balik..ooooo..hahaha...tak ada feel si sofia ni..haha...

Ish..bila dah bt keputusan nak terima tawaran shana ahmad...saya dan hasben tak habis2 duk pk pasal rumah....haha....tak nak la org dtg rumah terasa tak selesa kan..nak la bg yg terbaik ikut kemampuan...penat mmg penat sbb nak kemas rumah bersama 2 si kecik ni...tp yg penting puas hati menyambut tetamu dari majalh harmoni...

Kalau kemas2 benda lain saya tak ada prob sgt tau..tp nak siapkan meja makan la yg pening...study seh...haha..selak semua majalah dapur..anjung seri..apartmen...sib baik byk koleksi...hihi...hasilnya? Nant korang tengok sendiri la ye...hehe...

Ok...time fotografi...shana mmg org yg menepati janji...seperti yg kitaorg janji nak jumpa dlm pukul 11, so pukul 11 dia dah smp kat rumah...actually photografer pok li dah lama smp kat depan rumah kitaorg tp ingatkan sape so tak ada la nak bukak pintu bagai kan...lgpun bt janji ngan shana...sori ye pok li tunggu lama kat luar..hehe...

Shana dtg ngan sepupu dia..bt peneman...after sesi kenal2 terus pok li kata nak ambik gambar..diaorg tanya boleh ke ambik semua kawasan rumah kitaorg?..so jwpannya boleh je kecuali bilik air..bukan apa..bilik air tak sempat nak deko apa2 pun lagi...basic sgt2..segan plak...hehe...

Semua tempat saya nampak pok li ambik gambar...kecuali bilik sofia..maybe tak ada apa2 dlm bilik ni...kosong sgt....actually segan jugak dengan dekorasi rumah yg biasa2 je ni..ish..mcm mana la hasilnyer kan..

last sesi fotografi ialah bergambar satu family...time ni sofia bt hal sikit...bila main ipad mula la nak bergambar susah..menyesal bagi ipad kat dia..actually sebelum shana dtg dah suruh si sofia ni janji..bila org dtg kene bg balik ipad kat mama or abah..ambik gambar elok2...tp bila time kejadian..erm tak adanya..org suruh tengok kamera pun tak nak...sofia2..saya ni mmg selalu sorokkan ipad kat sofia kalau ada tetamu dtg rumah...malas nak ajar...risau ank2 tak hormat tetamu..nak bersalam pun tak nak kalau asyik ngan ipad..alhamdullilah cara tu berkesan...tak ada ipad boleh je dengar arahan  bersalam n layan tetamu..kalau hari biasa pun saya tak adanya bg setiap hari...benda ni lalaikan ank2...ntah mcm mana hari ni p bg kat dia plak...awal2 patuh janji lagi...suruh salam dia salam..suruh beralih tempat duduk dia time pokli ambik gambar ruang tamu, dia masih ikut...dah time kemuncak nak ambik gambar family dia dah bt hal..sabar je la..dendanya..ipad dirampas  dan tak boleh main ipad selama beberapa minggu...bergenang air mata la dia...tak pe kak... byk lg benda berfaedah kakak leh buat...baca buku lagi baik...

Alahai..panjang lebar plak cerita pasal sofia ni...haha..selesai je pok li ambik gambar...now tugas shana interview saya...just jwb je la soalan yg shana bg....soalan senang je..berkaitan ngan rumah la kan...korang baca la sendiri nanti apa yg shana tulis..hehe...

Sebelum balik sempat lagi bergambar ngan shana ahmad ni...orgnya amat peramah n mudah mesra tau...baru kenal mcm dah lama kwn...seronok dpt kenal shana...tq shana sudi dtg rumah kitaorg yg biasa2 je ni...

Bersama shana ahmad yg peramah and mesra gitu..

5 comments:

  1. wahhh...nk kena beli mjlh harmoni ke ni? hehe

    ReplyDelete
  2. xsabar nak tgk.. akan kuar kat majalah bulan depan ke?

    ReplyDelete
  3. wahh..masuk majalah yer...nak kena beli nie nanti =)

    ReplyDelete
  4. Utk bulan berapa tu tak pasti..wartawan shana ahmad tu kata dia akan inform nora bila dah keluar nanti..nant nora update dlm blog bila dah keluar ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...