Thursday, 12 September 2013

open house 2013

Salam....

Cerita basi sudah..syawal pun dah labuhkan tirai..tp tak pe..nak cerita gak ringkas2..just jadikan kenangan..hihi..

Open house thn ni buat kecik2 je...tak la buat sebesar thn lepas..lgpun tahun lepas buat sekali ngan kenduri masuk rumah baru kan..so thn ni kecikkan bilangan tetamu yg dijemput...fokus utama student2 saya, jiran,kwn2 rapat and saudara mara yg duduk tak jauh dari kajang..

Kenapa fokus utama student? Pertama sbb thn lepas saya tak jemput student..just jemput semua cikgu ptg..so thn ni, fokus kat student la plak..sekali sekala bg budak2 mkn...seronok sebenarnya..ke dua sbb saya malas nak masak byk kali and penat byk kali...budak2 ni satu group nak dtg hari ni, satu lagi group nak dtg hari lain plak..kene lagi beberapa group nk dtg  minggu satu lagi..pening k...jenuh nk masak byk kali..tak kan la nk bg mkn kuih je...tak smp hati..dah la bg duit raya ciput kan..so baik bg diaorg mkn kenyang2..dpt duit raya ciput pun tak pe la..perut dah kenyang..tak la menyesal dtg rumah cikgu...haha....

So dah alang2 nk buat kat student, kitaorg suami isteri jemput la jiran2, kwn2 n saudara mara yg duk dekat2..
Kebetulan family saya dtg sbb nak daftar adik bongsu saya masuk uitm, mak sudi nak masak...adik beradik pun ramai menolong jadi on la open house thn ni..

Menu open house ialah nasi minyak, laksa penang, nasi himpit kuah kacang and sate..alhamdullilah licin..tuan rumah pun tak sempat nak mkn...tq mak, ku, abg, kak ina, adik chah n adik irah yg byk membantu kami laki bini ni..kalau tak mmg kalut jugak..hehe..tq jugak pada tetamu yg hadir...

Gambar?...satu gambar pun tak ambik..ni satu hal...tak ingat langsung..tahun depan kalau dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur utk buat open house lagi, mmg dah sepakat ngan hasben nak lantik adik2 kitaorg jadi photografer...kalau harap kitaorg mmg out...video tu adalah ku saya rekodkan..puas la leh tengok dlm tv kan..tp lagi best kalau leh cuci n jadikan kenangan kan...baru ada feel...

apapun ada gambar tersesat saya ngan sebahagian student yg hadir..ok la jadi pengubat...




1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...