Sunday, 8 September 2013

hiasan dinding::kufi

Salam...

Akhirnya smp jugak hajat kami suami isteri nak menghiasi dinding rumah dengan ayat2 suci alquran dr seni khat kufi..dah lama mengidam tp memandangkan bujet takde so tangguh dulu..ni ada peluang p la beli tp beli yg mampu dengan bujet je lìa..hehe..

sempat gak kebas 2 keping....hehe...

Surah al fatihah...yg ni sepatutnya harga dia rm330..tp ada reject ckit kat penjuru atas frame tu..ala reject tak nampak pun..kalau korang tengok pun tak perasan..nampak mcm kaler dia je...so dptla harga rm200...rezeki kitaorg..hehe

Gambar keseluruhan ruang..boleh la..dinding yg ada kaler putih tu bekas dr buai ikhlas..dah cabut pun buai tu n letak dlm bilik...dah cat pun..tp gambar tak snap..

Ni ayat seribu dinar..saya letak dln master bedroom..yg ni tak reject..hehe..rm280...

Dlm gambar tak nampak sgt kejelasan tulisan ayat tp real mmg cun..hehe
So..apa lg..puas hati ler dpt 2 biji ni...haha....apapun tenang and sejuk je ruang rumah kalau dihiasi ayat2 suci alquran kan...

7 comments:

  1. saya minat dekorasi kufi..selain cantik..bagus jugak sebab islmic kan.. :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kufi store..kedai dia kat bangi...fb dia pun ada..cari je kufi store dlm fb..

      Delete
  3. comeynyer rumah sis. jenguk blog kiter tau ada jual SHAWL comey gak. tq

    ReplyDelete
  4. mahal betol canvas2 tu.. awak boleh dapat even smpai halfprice. 3x2 kaki boleh dapat rm150. tebal 1.5 inch.
    berminat nak beli dan customade canvas sendiri... boleh contact saya.0123381424-wawai

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...