Monday, 30 September 2013

weekend: main masak2 ngan ank2

Salam....

Isnin sudah..hari ni meeting pengawas pmr dr pg tadi kat smk tmn jasmin 2...sepatutnya sekarang sedang gigih mengajar budak di sekolah saya....sekali arahan dr ppd yg cikgu p meeting pmr tak perlu masuk mengajar ptg...so apa lagi...balik rumah la rest..leh taip soalan akhir thn..rest la sgt kan..alih2 mengadap kerja sekolah jugak..

Ok..cerita weekend lagi...sabtu lepas sepatutnya saya kene p sekolah utk majlis anugerah pelajar sahsiah terpuji...sekali bgn subuh, bdn rasa tak larat coz selsema yg agak teruk..meleleh mcm air paip tak tutup...kira tak hadir la saya ke sek..nanti kene siapkan surat tunjuk sbb la kan..dah mmg tak sihat apa boleh buat..

Masuk tengah hari selsema kurang meleleh..uwekkk..tu pun nk cerita kan...haha..just nk bgtahu ok sikit la dr pg tu..haha..so masa utk ank2..minggu lepas origami jadi minggu ni main masak2 plak..

Buat resepi senang je...puding trifel..cepat2 buat list brg n suruh hasben p beli...sedang elok siap masak makanan utk lunch sambung plak buat trifel..

Kerah la si sofia and ikhlas masuk dapur..sofia bukan main seronok lagi.."yeye nak buat kek strawberi"..suka hati dia nak buat kek strawberi...adik pun ikut la " yeye uwak kek toberi"..sah2 tak paham apapun ikhlas tu..ni 1st time involve kan ikhlas dlm sesi memasak..mmg memasak la sgt ank bujang saya sorang ni tau..haha..

Mula2..sesi potong kek gulung n masukkan dlm bekas2 kecik..kakak pun sibuk nk potong kemudian masukkan kek dlm bekas..saya pun bg la budak berdua ni try..kakak ok la..try2 n ikut arahan...adik pun ikut arahan..dia mmg masukkan kek gulung dlm bekas tu tp suruh letak balik sbb  nak suruh letak kek lain plak dlm bekas yg lain...sekali dia ckp.."ni kek adik"..haha...habis satu bekas dia bantai mkn..tak cukup mintak lagi..kakak marah la " dah la dik..kakak nak buat kek ni"..haha...kelam kabut bila sesi bergaduh...menangis si adik..last2 p join bapak dia tdo dlm bilik..begitu la kisah2 lelaki di rumah ini..tdo tdo dan tdo..ok..yg lelaki ngan group lelaki...yg penting ank dara i rajin menolong..haha...

Tu dia...rajin tak ank dara saya..moga berkekalan ye kakak..jgn nanti besar malas plak..hehe
Amacam???terliur tak?..haha....senang je buat..malas nak share resepi sbb setiap kali buat saya google je so resepi tak pernah sama...hentam keromo..yg penting spend time ngan ank2 kan...sambil2 tu boleh mkn...jgn tak tahu yg ikhlas n sofia mkn puding trifel ni utk bahagian agar n buah kat atas tu je...yg kastad n kek mak pak dia la yg kene habiskan..sabar je la...haha...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...