Saturday, 21 September 2013

kk home deko & romantika

Salam....

Saya ni dah lama tak menjenguk kk home deko and romantika...dulu tiap2 bulan tawaf kat kedai tu..dulu tu time duk rumah sewa la...baru2 kawin and baru2 nak berjinak ngan dunia deko mendeko rumah ni...belajar ngan mak la ni...mak saya plak, dtg sini je nak p kk home deko and romantika....Last2 terpengaruh la anknyer ni...time tu tak terfikir pun nak buat konsep apa utk rumah sewa..main hentam je..asal cantik....saya ni mmg dah minat deko mendeko rumah dr duk rumah sewa lagi..tak nanti duk rumah sendiri..cuma dah rumah org so xtvt deko agak terhad la..bg saya tempat mana sekali pun kita tinggal..ia tetap syurga saya dan keluarga..so tak main la alasan malas nak deko2 and hias rumah sbb duduk rumah org...eh..rumah org tu pun rumah ko la jugak sbb ko yg sewa kan...jaga pun seperti rumah sendiri la kan...ni tak...tak nak deko sbb rumah org tp bg ank conteng rumah org sana sini tak pe plak...jgn la mcm tu kan...cuba kalau rumah kita org sewa, past tu buat mcm tu...naik bengang jugakkan..mak saya selalu pesan.. menyewa rumah org mesti jaga elok2...buat mcm tu rumah kita...tak salah kita jaga hak org...mana tahu suatu masa org jaga hak kita plak ..

apa la yg saya duk melalut ni...padahal nak update apa yg dibeli di kk home deko hari tu je...dah dekat 2 tahun tak masuk kk home deko ni...kad ahli pun dah tak tahu ke mana....haha...nasib baik leh guna ic..leh la dpt 20% diskaun...tp sales girl tu ckp kene bt gak kad baru coz ic boleh guna sekali je...tp saya tak buat pun...actually byk gak pembaharuan kat kk home deko ni..kalau dulu byk jual brg2 english style tp sekarang dah ada campuran yg moden style..walaupun tak byk tp ada pilihan la kan...

ok...apa yg dpt dari sana?...

Bunga dan pasu..harga sebelum diskaun
pasu rm4.90
bunga rm6.90
diskaun 20%
Korang kira la sendiri ek..hehe

Ok...yg ni daun hijau tu ikea punya..bekas kaca and bebola merah tu kk home deko punya...yg ni saya lupa harganya la...tp harga dlm lingkungan rm15 ke bawah utk setiap satu brg...senang kira bekas kaca and bebola merah tu harganya bawah rm40 la after diskaun harga ahli..
Yg ni sebenarnya nak tunjuk bunga dan pasu merah sebelah frame tu..tak ada gambar dekat la plak...ni pun harga lebih kurang yg set pasu atas meja mkn kat atas tu..

Berbaloi gak beli tiga benda ni dengan bajet rm50...ok la..saya pun tak ada la suka sgt bunga yg berjambak jambak..just sekuntum sudah...yg penting nampak simple dan kemas...

Beralih ke kedai romantika plak...kat sini tak ada diskaun ahli k...tp jumpa frame gambar yg amat2 menarik hati saya...harga pun masih dlm kemampuan rm29.90..haha....ok la utk menceriakan sikit family hall yg agak tak ceria tu..

Utk family hall ni, nanti saya update n3 lain ye...ada cerita baru..tunggguuuuuuuuuu.....

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...